uitverkocht

29 Juni 2024

Brouwersgrachtconcert

Tribute to the Cats

In 2002 werd in Volendam een muzikaal eerbetoon gebracht aan The Cats, in de jaren ’60 de grondleggers van wat later als de ‘palingsound’ werd aangeduid.

Het bleef niet bij dit eenmalige optreden, want de wijze waarop de “ Tribute To The Cats Band “ (De enige echt uit Volendam) de hits van hun legendarische dorpsgenoten nieuw leven had ingeblazen vroeg om een vervolg.

Inmiddels zijn we 22 jaar, en meer dan 800 concerten verder. De concerten zijn onderverdeeld in Theaterconcerten, sta-concerten in diversen soorten van zalen, en diner dansants! Voor een elk wat wils!

In de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek hebben The Cats een vooraanstaande rol gespeeld. Wie herinnert zich niet klassieke hits als ‘One way wind’, ‘Times were when’, ‘Lea’, ‘Why’ en ‘Where have I been wrong’. Met een totaal van 22 noteringen in de top tien en vele gouden en platina platen werden The Cats met hun ‘palingsound’ een begrip.

In 2002 heeft de Tribute To The Cats Band zich ontfermd over de rijke muzikale nalatenschap van hun legendarische dorpsgenoten. Met z’n achten staan ze garant voor een sfeervol avondvullend programma, met repertoire dat The Cats tot ver over onze landgrenzen succes heeft gebracht. En dus komen ook ‘Mandy my dear’, ‘Be my day’, ‘Marian’ en ‘Without your love’ voorbij.